Missie en visie

Missie

Wij vinden dat ieder mens waardevol is en recht heeft op persoonlijke aandacht en zich gehoord voelt ongeacht zijn dementie.

Dagbeleving ’t Buurthuis is gestart om het verschil te kunnen maken voor mensen met dementie. We hebben een dagbeleving en bieden begeleiding aan huis om hiermee de mantelzorger te ontlasten maar ook om iemand met dementie zich zinvol te laten voelen. Door een op maatwerk geboden activiteiten en daarbij het stimuleren van onderlinge contacten creëren wij een veilige basis voor contact.

Onze kernwaarden zijn:

Uniek, verbinden, thuis, vitaal, energiek en autonomie.

Visie

Op onze dagbeleving zoeken wij de verbinding op met elkaar. In onze kleinschalige huiselijke setting creëren wij een veilige omgeving waar je jezelf mag zijn. We brengen structuur aan de dag en hebben aandacht voor zowel lichamelijke als brein vitaliteit. Daarbij bereiden we elke dag een verse maaltijd die we gezamenlijk nuttigen. In de thuissituatie bieden wij ondersteuning om zo de opstart van de dag “lichter” te maken. We bieden hierin persoonlijke verzorging en individuele begeleiding aan huis en/ of op onze locatie. Onze medewerkers hebben een nauw contact met onze gasten en mantelzorgers waardoor de lijntjes kort zijn.